8b2cceb026d1ae37225de77f16f6aa7dУ Львівській та Івано-Франківській областях можливе затоплення угідь. У найближчі три дні очікується підвищення рівнів води у річках Київської, Львівської та Івано-Франківської областей.

Про це повідомляє ТСН із посиланням на Укргідрометцентр.

"30 травня - 1 червня на рiчках басейнiв Прута, Сiрету та Захiдного Бугу (Львiвська, Волинська обл.) - на 0,3-1,3 м; 30-31 травня на річках басейну Прип'ятi - на 0,1-0,5 м", - йдеться у повідомленні.

Синоптики запевнили, що загрози негативних наслідків немає.  Водночас можливе формування значного мiсцевого, схилового стоку, а також подекуди початкове затоплення заплав, сільськогосподарських угідь на Західній Україні.

"Протягом 31 травня - 1 червня, у зв'язку зі значними дощами, на рiчках басейнiв Сяну, Днiстра (Львiвська, Iвано-Франкiвська обл.) очiкується підвищення рівнів води на 0,5-1,5 м, на окремих дiлянках до 2 м (над рiвнями на 8 годину 29 травня)", - додали в Укргідрометцентрі.

Також інформацію підтвердили у Департаменті з питань цивільного захисту Львівської ОДА.

"Внаслідок випадіння тривалих дощів різної інтенсивності на річках Львівської області очікується формування дощового паводку з підйомом рiвнiв води над рiвнями 29 травня.

 В ніч на 31 травня та впродовж 31 травня - 01 червня на рiчках басейнiв Сяну, Днiстра - 0,5 - 1,5 м, на окремих дiлянках до 2 м.

У період 31 травня - 02 червня на рiчках басейнів Західного Бугу, Стиру - 0,3 - 1 м.

Місцями вихід води на заплаву, можливе початкове затоплення с/г угiдь, формування значного місцевого та схилового стоку", - сказано у дописі.