Screenshot 2020 05 25 Viktor Nagyna e1590417437450 1043x380Посадили картоплю просто на дорозі та ще й зняли про це кліп. Діти із селища Галівка Львівської області вкотре намагаються привернути увагу чиновників до бездоріжжя. Два роки тому вони пливли по затопленій дорозі до школи на автомобільній камері. Та відтоді нічого не змінилося.

Як повідомляє ЛМН, дев’ятикласник із Галівки, маленького села на Старосамбірщині, Віктор Нагина опублікував у мережі відео, в якому іронізує зі стану місцевої дороги “Мшанець-Тиха”.

“Мені 15 років, а до того віку треба додати ще таку половину, як на цій дорозі робили ремонт. От нещодавно селом проїхався грейдер. Не зрозуміло, для чого, насунув глини обабіч, та й по всьому. Катастрофічній дорозі це зовсім нічого не дає. Тато довго дивився на то та й прижартував: “Нащо тут того болота, щоб бульбу садити на дорозі?” Я подумав: “Чому б і ні?”. Та й зібрав компанію”, – розповідає  Віктор.

На відео видно, як п’ятеро дітей набирають з мішка картоплю, мотиками роблять ямки для картоплин – все, як і по-справжньому. Усього в «творчий» процес було залучено 7 дітей, 4 – місцевих, троє приїхали на час карантину до бабусі.

До речі, у цьому невеличкому селі лише четверо школярів, вони відвідують навчальний заклад у сусідньому Головецьку.

“На нашій дорозі “Школярик” грузнув уже не раз. Ми колись і самі до ремонту бралися, засипали ями. Як розкисне болото в дощі – то або сиди вдома, або чеши з 10 кілометрів, – продовжує Віктор. – Скільки говорено-переговорено про цю дорогу, а нікому нема до неї справи. Може, наша бульба проросте”, – сміється.

У коментарі до відео школяр зазначив:

«Це можна робити вдома, можна на городі, дехто пробує це робити на балконі, а можна навіть під лісом… Ми зробили це на дорозі. А де ви цього року посадили бульбу? P.S. Цьогоріч після роботи грейдера на дорозі загального користування “Мшанець-Тиха С141761” створились сприятливі умови для посадки картоплі. Поки що лише картоплі…».