73ce5e51c5df26f7Лучанка Валентина Янковська стала мамою для 18 дітей. Її будинок сімейного типу нині єдиний у Луцьку. Всього в обласному центрі 5 прийомних сімей. Там проживає 9 дітей. Про це повідомляє Суспільне.

Нині жінка виховує семеро сиріт і напівсиріт. Має двох власних дітей. За роки роботи з сиротами випустила в доросле життя 9 хлопців та дівчат.

"Діти виросли, дехто має свої родини", - розповідає багатодітна мама Валентина Янковська.

6d649e8a88e97aacКолись жінка була волонтеркою в одному із благодійних фондів, де харчувалися сироти і малозабезпечені діти. З того часу, каже, зародилася ідея всиновлення.

Прийомна мама Валентина Янковська: "Одного дня прийшли дітки, вони не мали де жити. Ми їх просто прийняли, так і почалося. Потім ті діти привели інших дітей, ми чим могли тим і допомагали"

10 років тому прийшла у цю родину Валерія Мартиненко: "Важко, але стараємося добре жити. Зараз поки карантин, то ми тепер робимо їсти для хлопців, а хлопці відпочивають"

96f6bccfd9535a1d15-річний Євгеній Покальчук родом із Донецької області. Приїхав на Волинь разом зі своїм братом.

"Я в цю сім’ї попав у 7 років з Рожища. І вже я тут вісім років. В цій сім’ї мені сподобалося, мені тут нормально", - каже хлопець.

Валентина Янковська каже: "Відчуваю себе мироносцем, бо діти мають різні характери. Вони мене виховують, я їх, ми знаходимо спільну мову. В нас є дискусії, якщо ми приймаємо якесь рішення, ми сідаємо за стіл, обговорюємо ті питання."

1ff9293a438b3814