IMG 5814
фото умовне

Площу Двірцеву у Львові завершують реконструювати. Як передає Львіська міська рада, минулого року завершили роботі на правій частині площі, тепер перейшли на ліву, де зведуть сквер і фонтан. У зв’язку з цим біля вокзалу перекрито ліву частину площі. Роботи, згідно з проектом, заплановані до 1 вересня. Однак, ЛКП «Львівавтодор» вже у липні прагне завершити ремонтні роботи.

«Минулого року ми виконали роботи на основній частині площі Двірцевої, - коментує Андрій Білий, заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР. - Це роботи, які стосувалися облаштування інфраструктури для громадського транспорту — виділені смуги для громадського транспорту, трамвайні колії, платформи трамвайні і автобусні, для посадки і висадки пасажирів, міжнародна станція на 5 платформ. Також було встановлено європейську контактну мережу, яка вперше в Україні застосована. Це все було запущено на початку грудня минулого року, і зараз успішно працює.

Натомість цього року плануємо завершити вже всі роботи — це фонтан, сквер і заїзди. За сприятливих погодних умов у липні могли б завершити.

Як повідомила Оксана Єстеферова, директор ЛКП «Львівавтодор», всі роботи виконуються вчасно - себто згідно календарного графіку. Загальна вартість усіх робіт на пл. Двірцева згідно договору-підряду укладеного між ЛКП «Львівавтодор» та ТзОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл» — 165,5 млн грн., - повідомляє сайт Львівської міської ради.

«Вчора ми перекрили проїзд до скверу — а це означає, що реконструкція пл. Двірцева на фінішній прямій. У лівій частині площі буде відремонтовано проїзду частину дороги, облаштовано сквер. У сквері буде якісне освітлення, будуть нові пішохідні доріжки, нові вуличні меблі.

Також тривають роботи з облаштування фонтану. До кінця цього місяця — початок липня, роботи по фонтану будуть завершені. Фонтан буде дуже гарним. Через фонтан буде встановлено 4 місточки, по яких можна буде пройти", — розповіла Оксана Єстеферова.