hggjhgwhgdejh
На фото- візуалізація нового проекту на "вокзальних" землях

Так, уже розробили концепцію впорядкування території між пл. Двірцевою та вул. Городоцькою. Розробники тут бачать конгрес-хол, бізнес-центр, та навіть квартали з готелями. Нові длерева, озелення, задіяти сучасні технології - усе це в планах нового інфраструктурного проекту. На черзі - необхідна документація, детальне планування, документи на землю.

За повідомленням прес-служби Львівської міської ради, новостворена концепція передбачає суттєве збільшення зелених насаджень, зелені зони на дахах будівель, підземні паркінги, відкриття виставкових площ тощо.

Як повідомив виданню "Твоє місто" головний архітектор Львова Антон Коломєйцев, територія, яка біля Приміського вокзалу, потребує більш сучасного урбаністичного підходу й оновлення, але щоб зберегти максимально історичну цілісність ландшафту. Ці землі є доволі великими і перебувають або у власності «Укрзалізниці», або ж міста, чи інших землевласників.

«Зараз маємо проєкт реконструкції вул. Чернівецької, з пішохідною алеєю в центрі, зі смугами для громадського транспорту, оновленим дорожнім покриттям, місцями для паркування, висадкою дерев. Наразі чекаємо на дозвіл від ДАБІ. Упродовж останніх місяців місто напрацювало концепцію розвитку цієї території. В її основі лежить принцип того, що Приміський вокзал перенесуть ближче до Головного вокзалу, тоді стане зручнішим сполучення між регіональними перевезеннями і пішохідні зв’язки з автобусною станцією. Окрім цього, концепція дає можливість діалогу з «Укрзалізницею» та іншими землевласниками», – говорить головний архітектурний фахівець "Твоєму місту".

А ще, з його слів, «тут передбачили багато громадських просторів, підземних паркінгів, щоб людина могла заїхати сюди з перехрестя вул. Кульпарківської – Городоцької, навіть не їдучи по вул. Чернівецькій. Доїхати до підземного паркінгу, там припаркуватися, і через Приміський вокзал зайти до Головного...»