4567898675645Заступник міського голови Львова з питань безпеки міста Сергій Бабак прокоментував інформацію, яку поширюють медіа щодо затримання вантажівок із львівським сміттям на Сквирському полігоні Київської області.

«Якщо уважно проаналізувати інформацію, то вантажівки затримано не десь-інде, з порушеннями, а на полігоні ТПВ. Перевізник підтвердив, що у них є легальні договори з контрагентом, який здійснює вивезення сміття за межі Львівської області, а у контрагента — з полігоном. Львівська міська рада продовжує розбиратися у цій ситуації. Нам відомо, що машини наразі заарештовані, поліція проводить розслідування. За результатами цього розслідування буде прийнято остаточне рішення, чи було порушення законодавства», — зазначив Сергій Бабак.

536475687Раніше, у Сквирському районі Київської області поліція затримала 3 вантажівки зі львівським сміттям. Наразі автомобілі з вантажем та бульдозер, які були затримані на Сквирському полігоні твердих побутових відходів, поміщені на майданчик тимчасового тримання. Поліція скерувала до суду клопотання щодо арешту цих транспортних засобів.

Так, днями до поліції надійшла інформація від небайдужих громадян про те, що в Сквирському районі, поблизу с. Великі Єрчики, на території сміттєзвалища перебувають 3 вантажівки зі сміттям.

На місце події одразу прибула група реагування патрульної поліції, яка зафіксувала факт перебування вантажівок на полігоні твердих побутових відходів без відповідних документів та дозволів.

53465768798