1 0 лкп
Фото: Фейсбук
У п’ятницю, 5 червня, у Львові затримали чотирьох працівників ЛКП "Муніципальна варта", включно з директором цього комунального підприємства Львівської міськради. Усіх їх підозрюють у вимаганні та отриманні хабарів у формі надання охоронних послуг приватним підприємствам за гроші.

Про це повідомила прокурорка Львівщини Ірина Діденко.

"А тепер відповідь на питання чим насправді займається Львівська муніципальна варта міськради? За версією слідства:

Комунальне підприємство міськради за бюджетний кошт повинно було забезпечувати охорону важливих та інфраструктурних об'єктів міста.

Однак, насправді, часто за готівку, охороняли об'єкти на приватне замовлення. Водночас, отримуючи зарплату з бюджету", – йдеться у повідомленні.

Також Діденко розповіла, чим саме займалася муніципальна варта.

"Як приклад, без офіційного оформлення договірних відносин упродовж 3 місяців надавались послуги охорони майданчику з продажу вживаних авто. В якості оплати вказані особи, під контролем правоохоронців, одержали від замовника понад 80 000 грн. Під час передачі чергових 30 000 грн їх викрито", – зазначила вона.

За словами прокурорки, зараз готують повідомлення про підозру та клопотання про обрання запобіжних заходів директору комунального підприємства, його заступнику та двом начальникам відділів.