1 0 теро
Фото ілюстративне
Під час святкування ювілею у селі Баворів Тернопільського району 37 людей заразилися коронавірусом. Поліцейські розпочали кримінальне провадження за порушення санітарних правил. До відповідальності можуть притягнути не лише власника закладу, а й всіх учасників застілля.

Про це повідомляє Tenews.org.

Через спалах у Баворові погіршилася епідемічна ситуація й у Тернополі. Оскільки серед учасників застілля були й жителі обласного центру.

"30 травня, незважаючи на заборону, в одному з сіл Тернопільського району відбулося масове святкування дня народження. Там були присутні і жителі Тернополя. І це святкування стало черговим спалахом коронавірусу. І зараз ми бачимо його наслідки. Через необдуману безпечність із 55 гостей, які були на святі, у 37-ми підтвердили коронавірус, серед них є і тернополяни. Також коронавірус виявили у працівниці дитячого садочка №12. Заклад закрили на карантин. Медики встановлюють контактних осіб, а мобільні групи збирають аналізи на дослідження. Регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Тернопільській облдержадміністрації рекомендувала посилити карантинні заходи у Тернополі. Сподіваюся, що відповідальність тернополян допоможе уникнути подальших спалахів", – каже начальник відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення ТМР Василь Даньчак.

У результаті епідрозслідування стало відомо, що житель села Баворів запросив на День народження понад півсотні людей. Були гості з Тернопільського району, обласного центру та Козівського району. Святкування проходило в орендованому приміщення місцевої їдальні. Триває досудове розслідування. Порушникам загрожує штраф від тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт до шести місяців, або обмеженням волі до трьох років.