9876543567890987654345678Сьогодні вночі, 28 червня, нетвереза компанія скоїла напад на львівську бригаду швидкої медичної допомоги, яка приїхала за їх викликом по вулиці Княгині Ольги. За словами медпрацівників, прибувши за адресою на них напали кілька п'яних людей у підїзді, розтрощили сумку із медикаментами та намагались розбити машину швидкої. У поліції кажуть, що притягнули до відповідальності хуліганів.

Про інцидент розповіла у мережі Фейсбук одна із членів бригади ШМД Віра Олехів.

90876543567890"Ніколи б не подумала, що стану жертвою чергового нападу на бригаду ШМД! Ми з моїм лікарем працюючи у нічну зміну відправились на виклик з приводом «Втрачав свідомість. Блювання. Алкогольне сп‘яніння»

Приїхали за адресою, передзвонили запитали про стан хворого, на що нам відповіли: «Тобі шо 100 гривень дати шоб ти піднялась?!». Відкриваємо двері під‘їзду (ліфт не працює ), квартира знаходиться на 9 поверсі!

Доходимо до 8 поверху і бачимо сидить мужчина та каже, що зламав ногу, коли спускався. Ми з лікарем оглядаємо пацієнта (по факту просто підвергув ногу) спускаються з квартири п’янезні баришні і починають хамити та обзивати бригаду! Пацієнт з «поламаною ногою» підривається і кидає в лікаря сумку з медикаментами (добре, що лікар встигає відхилитися) сумка розтрощенна. Ми ледь встигли втекти!!!!

Викликано поліцію! Після 3 годин стояння і роботи з поліцією. Спускається ще одне п’яне бидло (як виявилось потім, що це наш пацієнт з втратою свідомості) з камерою та починає знімати і дальше обзивати весь склад бригади!

«Хвоорий зі зламаною ногою» пристрибує з 9 поверху відкриває двері в машині швидкої і ПЛЮЄ!!!! На лікаря!

Поліція їде, залишаючи нас на одинці з п’яним бидлом, ті починають гримати по нашій машині та хитати нею, в результаті чого наш водій зачипає сусідню машину. Подальші образи та погрози!!! Нікого у відділок з них забрано не було!!! Протокол ні на кого не виписаний!!! В результаті у нас з лікарем піднявся тиск у мене ще довго трусилися руки і ноги, лікар, яка працює більше 20 років довго плакала! На наш район залишилась 1 лінійна бригада!! 
Як це назвати?!", - обурююється Віра Олехів.

Згодом у поліції повідомили, що притягнуть до відповідальності громадян, котрі вчинили конфлікт з медиками швидкої допомоги у Львові.

"Співробітники Франківського відділу поліції провели комплекс заходів, в ході яких встановили особи сімох правопорушників, котрі 28 червня близько другої години ночі в одному з будинків на вулиці Княгині Ольги вчинили конфлікт з медиками, котрі приїхали на виклик.

Встановлено, що семеро осіб (чоловіки та жінки), львів’яни віком від 18 до 29 років, перебували у стані алкогольного сп’яніння, поводились неадекватно та нецензурно лаялись. Під час конфлікту з лікарями був пошкоджений ящик з медикаментами та розбиті ємності з ліками.

Правоохоронці склали щодо правопорушників два адміністративних протоколи за ст.173 (дрібне хуліганство) КУпАП, чотири – за ст.178 (Розпивання алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або поява у громадських місцях у п'яному вигляді) КУпАП та ще один – за ст.183 (Завідомо неправдивий виклик спеціальних служб) КУпАП", - кажуть у прес-службі поліції.