at 1 potopelnik
фото умовне
Чотири нещасні випадки на воді - статистика ця неприємно вражає, тож будьте обережні. Людей з водоймищ витягували уже мертвими.
 
Проте, ці люди шукали порятунку від спеки у холодній воді та не вижили. Пише місцеве видання "Тернополяни". Відпочинок  на  Дністрі став фатальним для 57-річного жителя села Горошова Борщівського району. Чоловік катався на моторному човні та плавзасобом зачепив трос паромної переправи. Під час зіткнення впав у воду та випливти не зміг. Очевидцем трагедії стала односельчанка загиблого, вона повідомила про нещастя старосту села, відтак інформація дійшла до поліцейських. Тіло чоловіка досі не знайшли.

Ще один нещасний випадок трапився із 34-річним житеем села Чернилівка Підволочиського району. Його тіло було знайдено у місцевому ставку. Труп направлено в морг для проведення розтину.

З річки Джуринка, що в селі Полівці Чорківського району, рідні витягнули 14-річного хлопця без ознак життя. Підліток пішов відпочивати до водойми, хоча плавати не вмів. Батьки забили тривогу, коли дитина вчасно не повернулася додому. На жаль, хлопця знайшли утопленим.

Жителька села Задарів Монастириського району повідомила у поліцію про зникнення 64-річного чоловіка, який близько обідньої пори вийшов з дому і не повернувся. Поліцейські знайшли зниклого у сільській річці утопленим. Обставини загибелі з‘ясовуються.

 Як інформують у поліції, за усіма фактами загибелі на воді розпочато кримінальні провадження за частиною 1 статті 115 ККУ з поміткою «нещасний випадок».

 — Аби мінімізувати випадки нещасть на воді, варто дотримуватися певних правил. Насамперед, не заходити у воду, будучи у стані алкогольного сп’яніння, не купатися у малознайомих місцях, не стрибати у воду з обривів. Хоч надворі спекотно, але вода ще достатньо прохолодна у річках та озерах, тому варто зважити на це. У воді теж потрібно поводитися адекватно: не стрибати, не штовхати один одного. Батькам варто пам’ятати, що залишати дітей без нагляду, особливо, якщо в населеному пункті або поблизу є водойма – ризиковано, — наголошують в ГУНП у Тернопільській області.