a91621
фото умовне
Старший солдат Артем І. служить за контрактом на посаді водія розвідувального взводу навчального центру Нацакадемії сухопутних військ військової частини А4150 у Старичах Яворівського району. Перебуваючи у зоні ООС військовий фотографувався зі зброєю та військовою технікою і публікував ці фото у заборонених російських соцмережах «Вконтакте» та «Одноклассники», - передає Zaxidnet.

Яворівський районний суд оштрафував контрактника розвідки ЗСУ, який поширював фотографії з зони ООС у російських соцмережах. Як дослідила контррозвідка СБУ, на оприлюднених фото видно військову техніку української армії та позиції військових. Оприлюднивши ці фотографії, військовослужбовець поширив службову інформацію. Далі публікуємо для наших читачів витяги з матеріалу уже згаданого видання.

Працівники контррозвідки Служби безпеки України під час моніторингу сторінок Артем І. у російських соцмережах звернули увагу, що на його фотографіях, опублікованих протягом 2017-2020 років, видно не тільки українську військову техніку, а і бойові позиції, де перебував цей солдат.

«Було виявлено зображення у військовій формі "піксель" зі стрілецьким озброєнням та бойовою технікою, бойові позиції у зоні проведення ООС, які були висвітлені безпосередньо під час перебування останнього на бойових позиціях», – йдеться у постанові Яворівського райсуду.

Опублікувавши свої фото з зони ООС, Артем І. оприлюднив службову інформацію, чим порушив ч.1 ст.212-5 КУпАП. Ця стаття передбачає штраф від 340 до 680 грн.

Сам Артем І. до суду у своїй справі, що відбувався 18 червня, не з’явився. Він подав заяву, де вказав, що визнає свою провину і просить суворо його не карати.

Суддя Яворівського райсуду Наталія Швед визнала Артем І. винним у поширення службової інформації і наклала на нього мінімальний штраф – 340 грн.