170 1200x1200Сьогодні, 4 липня, о 18:00 напередодні свята Матері Божої Неустанної Помочі, у Архикатедральному Соборі св. Юра освятять рідкісну ікону Богородиці. Освячення звершать на подвір’ї біля храму. Про це повідомив настоятель Архикатедрального Собору св. Юра митрофорний протоієрей Роман Кравчик, пише Духовна велич Львова.

Отець додав, що усі карантинні обмеження і дистанцію дотримуватимуть:

“Напередодні свята Матері Божої Неустанної Помочі у суботу, буде правитися Вечірня з Литією. Початок о 18:00. Опісля Митрополит освятить цю ікону. На ній Богородиця зображена на повний зріст, а це рідкість. Виконаний образ священиком і іконописцем о. Євгеном золотою мозаїкою. О. Євген навчався цієї майстерності у Італії.

Колись до мене підійшов директор Львівського вокзалу і сказав, що хотів би встановити фігуру Пресвятої Богородиці. Я кажу: “Чому фігуру? Ми є східного обряду, то має бути ікона”. І я надихнув директора Львівського вокзалу, що це має бути ікона з мозаїки. І так сталося. Коли о. Євген вже виклав цю ікону з мозаїки,але чомусь не довзолили встановити на першому місці призначення”,– розповів о. Роман Кравчик.

Додамо, що починаючи із неділю, у Соборі святого Юра запрошують долучатися упродовж 9-ти днів до молінь перед цією рідкісною іконою.