ab4a14d94 d602 4ffc afc8 0dac24a46adc
фото умовне
«Формула «тут будують – там руйнують» не спрацює. Як ми можемо відновити та побудувати українські дороги, якщо тут-таки вантажівки руйнують нові й добивають старі шляхи? Треба комунікувати з компаніями й ретельно контролювати пересування вантажівок», – заявив Гарант держави.

Як повідомляє Офіс Президента України, протягом минулої доби в Україні правоохоронці разом з представниками Державної служби з безпеки на транспорті (Укртрансбезпека) перевірили 18 пунктів габаритно-вагового контролю. Було здійснено 6,6 тис. перевірок вантажівок. Таку інформацію надав міністр інфраструктури Владислав Криклій на селекторній нараді під головуванням Президента Володимира Зеленського.

Зеленський  поцікавився, чи були накладені штрафні санкції на транспорт, що порушив відповідні норми. Нагадаємо, декілька тижнів тому, Президент уже публічно висловився на цю суспільно важливу тему, назвавши дальнобійників "засранцями, що заважають". “Не знав, що є така проблема, як зберегти дороги. Тому що є різні машини, різні водії, перевантажені, вони собі їдуть, у них своя робота, їм все одно, що держава витрачає на 1 км доріг приблизно 1 млн доларів. Їм все одно, у них своє життя”, — сказав тоді Гарант.

Також міністр на пропрезидентській нараді доповів, що за добу інтенсивних перевірок накладено штрафів на загальну суму понад 1,7 млн грн. А на Миколаївщині було зафіксовано три спроби пересування перевантажених фур в об’їзд пунктів габаритно-вагового контролю.

За даними Національної поліції, кожен другий вантажний автомобіль їде з перевантаженням. Найбільше таких – у Херсонській, Одеській та Миколаївській областях.

Урядовці домовилися покращити умови здійснення перевірок, роботу техніки, забезпечивши неможливість її частого перегріву, збільшити кількість кадрів для перевірок, покращити умови їхньої роботи. Також Нацполіція повідомила, що вже встановлюються камери для спостереження за процесом перевірок.