b29c0dc5
фото умовне
Із 17 затриманими українцями в аеропорту Афін встановив контакт черговий консул України, а рейси для повернення наших співвітчизників додому заплановані на понеділок і вівторок наступного тижня.

Про це повідомляє Посольство України у Грецькій Республіці.

Так, "вночі  04.07. ц.р. після отримання звернення на "гарячу лінію" Посольства щодо 17-ти громадян України, які були не пропущені в аеропорту після прибуття до Греції рейсами Wizzair та Ryanair, черговий консул України негайно встановив прямий контакт з українцями (перша комунікація відбувалася з 00.30- до 01.30 5 липня)", - йдеться у повідомленні дипломатичної структури.

Нагадаємо, в Афінах на контролі в аеропорту затримали 17 українців з дітьми, які прилетіли до Греції з Києва. Оскільки. для громадян України діє заборона на в’їзд до ЄС як громадян третіх країн.
Тепер же, повідомляють у Посольстві, уже розпочалася робота з представниками поліції аеропорту щодо забезпечення задовільних умов перебування наших громадян. Українцям було дозволено додатково купувати напої та їжу на території поліцейської дільниці аеропорту. Також, авіакомпанії забезпечать пасажирів харчуванням.

Повернення наших громадян додому можливо першими зворотніми рейсами Афіни - Київ : Wizzair - 07.07 о 21.55, Ryanair - 06.07 ( щодо точного часу рейсу очікується підтвердження). А консули України, зазначають в посольстві, "співпрацюють з відповідними державними структурами Греції для того, щоб до непропущених громадян України, яких віднесено до категорії "небажані", не застосовувалась процедура "депортації".

Також, у Посольстві закликають усіх українців до уважного вивчення інформації щодо режиму в'їзду до Грецької Республіки. Бо уся ця інформація про відсутність дозволу українцям на в'їзд в Грецію розміщена на мапі МЗС України, сайті і Фейсбуці Посольства. І, на жаль, це не перший випадок, коли згадані авіакомпанії беруть на борт громадян України на рейси до Афін, незважаючи на збереження обмежувальних заходів по в'їзду в цю країну, - констатують українські дипломати.