787654356789Жовківський районний суд визнав винним 35-річного водія Олега зі села Труханів на Сколівщині, який у грудні торік на пішохідному переході у селищі Куликів збив двох дітей – 15-річну Вікторію та 6-річного Сергійка, повідомляє ЛМН.

Діти потрапили у лікарню на вул. Орлика у Львові. У дівчини медики діагностували перелом тазу, в її братика – перелом стегна. В обох дітей були закриті черепно-мозкові травми та струс головного мозку.

Як розповіли журналістам у Куликові, діти поверталися з місцевого цвинтаря, де похований їх батько. По «зебрі» рухалися на автобусну зупинку, аби не йти пішки додому. Раптом опинилися під колесами автомобіля «Dodge».

Винуватцю ДТП призначили три роки тюрми, але звільнили від відбування покарання, встановивши іспитовий термін.

Олег уклав угоду з прокурором про визнання винуватості та повністю визнав свою провину. Суд призначив покарання у вигляді трьох років тюрми без позбавлення права керувати транспортними засобами. Однак він звільнив Олега від відбування цього покарання, встановивши рік іспитового терміну. Протягом цього часу водій має періодично з’являтись для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації.

"Грошей на лікування дітей вистачало. Водій, який на них наїхав, оплатив операцію та все необхідне лікування", – розповідала  мама дітей Марія Клочко.

Жінка сама виховує четверо дітей.