22060Зібрали достатньо доказів для повідомлення про підозру екс-голові правління та екс-директору з виробництва ПрАТ «Львівський локомотиворемонтний завод» у розтраті майна на майже 1 000 000 грн. Про це у себе на Facebook-сторінці повідомила прокурорка Львівської області Ірина Діденко.

 За версією слідства, екс-голова правління в змові з екс-директором виробництва виготовили неіснуючий лист від підприємства, яке начебто просить повернути надлишки кольорових та чорних металів, які утворилися після ремонту тягового агрегату. 

Після чого, на підставі цього документу, у 2018 році вивезли майно ПрАТ, вартістю майже 1 млн. грн з метою подальшої реалізації.

Злочин виявлено під час транспортування металу, на який у подальшому накладено арешт.

Наразі прокуратура отримала, зазначає Діденко, всі відповідні експертні висновки та повідомили зазначеним особам про підозру у розтраті майна та підробці документів (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

А поки, зі слів прокурорки, вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу, а також перевіряється причетність інших службових осіб з числа керівництва Правління ПрАТ «Львівський локомотиворемонтний завод» до вчинення вказаного злочину. Розкриттю цього злочину посприяла, каже Ірина Діденко, спільна робота прокурорів, слідчих поліції за матеріалами та оперативним супроводом Управління СБУ у Львівській області.