apk3
фото умовне
Сергій М. у серпні 2016 року був призначений керівником стрільб, які проводились на полігоні у Яворівському районі. Він допустив зберігання зарядженої зброї на полігоні. Про це пише Zaxid.net.

Так, Яворівський районний суд Львівщини визнав командира 1-го механізованого батальйону військової частини А0998 ( мовиться про 24 бригаду) винним у халатності, що призвела до смерті військового, адже під час чищення зарядженої зброї той помер. 

Комбату ж призначили п’ять років тюрми, але звільнили від покарання, згідно з законом «Про амністію».

Сергію М. доповіли про затримки та несправності озброєння при виконанні вправ стрільби з ПКТ (кулемет Калашникова). Проте, після закінчення стрільб командир не оглянув кулемет Калашникова ПКТ, не переконався у відсутності боєприпасів та допустив зберігання зарядженої зброї на території польового парку.

А вже у наступний день під час чищення цієї зброї військовий зазнав вогнепального поранення, унаслідок чого помер.

Під час судового засідання Сергій М. визнав свою провину у службовій недбалості та подав заяву щодо застосування до нього закону «Про амністію».

Вирок не забарився - суддя Наталія Кондратьєва призначила Сергію М. покарання у вигляді п’яти років тюрми, але звільнила від відбування покарання на підставі закону «Про амністію».