aunnamed
фото умовне
Якщо вину чиновників доведуть, то тим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років. Про це повідомляє УНН.

Відтак, стало відомо, що у Києві судитимуть двох працівників Президії Національної академії аграрних наук України та керівника одного з підпорядкованих дослідних господарств через підозру у вимаганні та одержанні хабара у розмірі 150 тисяч гривень. 

"До суду скеровано обвинувальний акт стосовно двох працівників Президії Національної академії аграрних наук України та керівника одного з підпорядкованих дослідних господарств. Посадовці обвинувачуються у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України)", - сказано у повідомленні прес-служби ДБР. 

Слідством встановлено, що начальник одного з відділів Президії НААН України за попередньою змовою з начальником управління вказаної Академії та керівником підпорядкованого дослідного господарства вимагали та одержали неправомірну вигоду у сумі 150 000 гривень за укладення договору про поставку матеріальних цінностей та здійснення оплати за договором.