main image 53697f81bb0c67a1fa2dbd6edd4b0d75
фото ілюстративне
Верховний суд залишив 27 гектарів землі, якими намагалися незаконно заволодіти приватні особи, у розпорядженні Зимноводівської сільської ради Пустомитівського району Львівської області. Відповідне рішення ухвалено 7 липня.

Ці землі є інвестиційно привабливими, з 2018 року знаходилися у комунальній власності територіальної громади та згідно з генеральним планом були передбачені для комерційного використання.

Не дивлячись на це, 12 осіб протягом двох років намагалися отримати їх у приватну власність. Для цього були залучені працівники Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, Головного управління Держгеокадастру у Львівській області, правоохоронці.

На користь фізичних осіб суди першої та апеляційної інстанції ухвалювали рішення, якими ці землі передавалися у власність для ведення особистого селянського господарства. Зимноводівська сільська рада оскаржила рішення судів у Верховному суді, який залишив земельну ділянку у розпорядженні громади. Вже цього року в місцевий бюджет будуть поступати кошти. Інтереси ради представляв адвокат Василь Медвідь.