048 blyuda dlya piknika depositphotos 2108099
фото умовне
Для зручності та комфорту подорожуючих  доступна інтерактивна карта пікнік-локацій в лісах Львівської області, де позначено місця, придатні для відпочинку та пікніку з фотографіями та географічними координатами їх розташування.

Онлайн-карту розробив департамент міжнародного співробітництва та туризму Львівської облдержадміністрації спільно із Львівським обласним управлінням лісового та мисливського господарства. Вона доступна за посиланням. Про це повідомляє Львівське обласне управління лісового та мисливського господарства.

Лісівники Львівщини до туристичного сезону підготували 19 рекреаційних пунктів, які розташовані вздовж автомобільних доріг загальнодержавного значення. Такі пікнік-локації мають під’їзні шляхи або пряме сполучення з автомобільними дорогами та обладнані території для стоянки авто.

Рекреаційні майданчики облаштовані інформаційними стендами та аншлагами, альтанками, навісами, столами, лавочками, ящиками для сміття. Також там є спеціально відведені місця для розведення вогнищ, що дозволяє знизити ризик виникнення лісових пожеж.

Окрім того, національний природний парк «Сколівські Бескиди» пропонує відвідати: 8 рекреаційних зон («Павлів потік», «Водоспад на річці «Кам’янка», «Джершень», «Колодка», «Манмальсталь» «Явори», «Тустань», «Дубравка») та 2 туристичні притулки в урочищах «Дубина» і «Тустань». Зараз тривають роботи з облаштування територій рекреаційних об’єктів Нацпарку, які найбільше відвідують, - рекреаційної зони «Водоспад на р. Кам'янка» та туристичного притулку «Дубина». Їх зроблять іще зручнішими та комфортнішими для відпочинку.

Загалом, в лісах державних лісогосподарських підприємств Львівського ОУЛМГ облаштовано 122 рекреаційні об’єкти.

Лісівники сподіваються на свідомість мешканців та гостей області і просять завжди пам’ятати про культуру відпочинку на природі та дотримуватись діючих карантинних правил.