1 0 світ1
Фото: "Терміново"
Світлана Добрянська родом із села Постолівці Гусятинського району померла 8 липня. Жінка не змогла побороти рак. Поки рідні прощаються із померлою, шахраї вирішили нажитися на чужому горі і організували новий збір ніби то на лікування Світлани.

Про смерть жінки у Facebook повідомляє громадська активістка Галина Трач, передає видання "Терміново".

“Отримали новину. Страшну, жахливу, несправедливу. Перестало битися серце цієї молодої дівчини, дружини і мами трьох діток Світлани. Висловлюємо щирі співчуття рідним і близьким! Рак – хвороба, яка не перебирає кому жити, а кому йти. Хай спочиває з Богом!!!”, – йдеться у повідомленні.

Журналістці Терміново Галина розповіла, що Світлана померла 8 липня, про це писала і тітка жінки. А 9 липня у соцмережі невідомі почали поширювати повідомлення про збір коштів на лікування… Світлани Добрянської. У публікації – документи на ім’я померлої, але фото зовсім іншої дівчини.

"Сторінку дівчини, яка ніби то хвора на рак і яку ніби то звати Світлана Добрянська, створили 9 липня, – інформує Галина Трач. – А у друзях цієї особи –  в більшості представники інших національностей з різних континентів. Я сьогодні телефонувала у поліцію з приводу цієї шахрайської схеми. Але мені сказали, що не можуть нічого зробити. Тільки зазначили, що такі схеми зазвичай втілюють ув’язнені із місць позбавлення волі".

За даними активістки, Світлана Добрянська лікувалася у Львові, потім переїхала до Тернополя в лікарню по місцю прописки. На лікування необхідні були значні кошти, всіх небайдужих просили допомогти. 8 липня жінки не стало, без матері залишилося троє діток.

1 0 світ2