1 0 ляляа
Фото з відкритих джерел
В Україні розробили декілька варіантів запуску навчального процесу в школах і вишах із 1 вересня, але всі вони поки розглядаються.

Про це в інтерв'ю "Сьогодні" розповів головний санітарний лікар, заступник глави МОЗ Віктор Ляшко. За його словами, нині увага зосереджена на безпечному проведенні ЗНО, за результатами якого будуть зроблені певні висновки, передає "Obozrevatel".

"Днями ми спілкувалися з новим в. о. міністра освіти й розглядали декілька варіантів, що можна в разі ускладнення епідситуації робити дистанційно, а що – онлайн", – сказав він.

Як пояснив головний санлікар, йдеться про те, які уроки можна буде пересувати, яка повинна бути наповненість класів, як це може впливати на економіку з урахуванням того, що школа виконує ще й функцію нагляду за дітьми, поки батьки на роботі.

Він також підкреслив, що в цьому питанні освітяни та фахівці охорони здоров’я спираються зокрема й на досвід колег із інших країн світу, де відновили навчання в школах ще в травні.

"У нас є кілька напрацювань. Це все проговорюється, але зараз ми не готові озвучити кінцевий результат", – зазначив Ляшко.