1504973 2079356
фото організаторів події
Селяни з Старосамбірського району вже другий день поспіль блокують трасу Львів-Ужгород з вимогою відремонтувати 17 км місцевої дороги Мшанець-Стрілки, яка з’єднує 11 сіл. Окрім того, четверо учасників акції протесту, зокрема, місцевий священик УГКЦ Роман Гром, оголосили голодування. Таке рішення пояснюють бездіяльністю влади, - пише ZAXID.NET.

О. Роман Гром розповів, що 13 липня учасники акції протесту не дочекалися жодної реакції на свої вимоги ані від районної, ані від обласної влади, відтак сьогодні о 9:00 відновили блокування траси Львів-Ужгород. Пропускають один автомобіль щопівгодини, поза чергою екстрені служби та автомобілі з малими дітьми. Окрім того, четверо учасників протесту – він та ще три жінки – оголосили голодування через бездіяльність влади.

«Жодної реакції від влади. Учора акція відбувалася цілий день від 9:00 до 18:00 – реакції нуль. Ніхто до нас не виїхав, ніхто навіть не дзвонив», – розповів Роман Гром.

Люди вимагають капітального ремонту 17 км дороги Мшанець-Стрілки. Після попередніх акцій протесту влада обіцяла полагодити частину цієї дороги 4,25 км, яка в найгіршому стані, та виділити кошти на решту 13 км. Натомість виділили 2 млн грн, чого вистачить лише на ремонт 600-700 м.

Нещодавно оголошені плани Львівської ОДА облаштувати велике кільце біля кордону із Польщею у межах Старосамбірського та Турківського районів за 1 млрд грн Роман Гром називає нереалістичними. Проект передбачає будівництво нової дороги та ремонт частини існуючої, зокрема, через село Стрілки – загалом 110 км.

«Просто ідуть вибори і потрібно щось велике пообіцяти. Ці обіцянки з реальністю не мають нічого спільного. Якщо нам не готові відремонтувати 17 км дороги, яка вже є і яка сполучає 11 сіл, то щоб будували дороги по лісах і так далі – це просто смішно», – вважає він.

Зі слів священика, люди налаштовані не припиняти акцію протесту на трасі Львів-Ужгород, доки не буде належної реакції влади на їхні вимоги.

Нагадаємо, вже близько двох років місцеві жителі вимагають відремонтувати дорогу Мшанець-Стрілки. Про жахливий стан дороги у Старосамбірському районі стало відомо після того, як місцевий священик Роман Гром почав знімати кліпи на цю тему. Люди влаштовували акції протесту з вимогою відремонтувати дорогу у вересні 2019 та у червні 2020 року.