54831213dc147a3836e3bc9491f2e068 XLУ Львові впродовж 47 днів 51-річна мешканка Винник перебувала в реанімації з коронавірусною інфекцією, з них 33 доби – на апараті штучної вентиляції легень. Лікарі кажуть, що шанси одужання були малими, але диво таки сталось. Про це повідомляє "Винниківський вісник".

Коронавірусну інфекцію підхопила у мами, яка живе на Франківщині. Спочатку захворіла мама, потім виниківчанка і її чоловік. Чоловік втратив смак і нюх, а в дружини справи були гірші – її госпіталізували в Львівську обласну інфекційну лікарню ще 28 квітня. З того часу тривала її боротьба за життя.

У жінки була пневмонія, яка важко піддавалася лікуванню. На п’ятий день хвору перевели в реанімацію, а через два дні – тубувати й під’єднали до ШВЛ, враховуючи розвиток легеневої недостатності.

Стан пацієнтки наближався до критичного. Лікарям вдалося стабілізувати хвору і на 33-тій день від’єднали від апарату ШВЛ. 10 червня вона почала дихати самостійно.

"Це справжнє диво, бо таких випадків одиниці. Коли є важке ураження легень, не завжди вдається врятувати пацієнтів.

Перебіг хвороби залежить і від самого організму людини, і від догляду під час штучної вентиляції легень, адже пацієнт лежить нерухомо і знаходиться під повною опікою медпрацівників. У випадку з мешканкою Винник маємо позитивний ефект лікування. Хоча жінка перебувала на апараті ШВЛ найдовше з усіх пацієнтів обласної інфекційної лікарні.

Після реанімації хвору продовжували лікувати у відділенні інтенсивної терапії, щоб спостерігати за пацієнткою", - кажуть у лікарні.

Наприкінці червня мешканку Винник виписали з лікарні.

Жінка вже трохи ходить, часом для полегшення дихання бере кисневу маску, але реабілітація відбувається в домашніх умовах. Жінку мотивує до життя родина, а також те, що незабаром має народжувати її донька.