EdYDIipXgAgc6CwУ Львові тривають обшуки компанії "Онур" та слідство в межах спільного розслідування НАБУ та Центрального антикорупційного бюро Польщі щодо діяльності злочинної організації в сфері дорожнього господарства, повідомила прес-служба українського відомства.

Детективи НАБУ повідомили про підозру ще одному з ймовірно причетних до вчинення злочину осіб.

EdYDIipXkAM DdCЙдеться про Емре Караахметоглу, головного координатора "Onur Group Ukraine". Натомість у Facebook він заперечив свою причетність до корупційних схем.

Нагадаємо, у Гданську затримали трьох осіб за підозрою у корупції та діях у складі організованої злочинної групи, серед затриманих - колишній керівник "Укравтодору" Славомір Новак.

Також затримали екс-командувача військової частини Сил спеціального призначення Польщі JW GROM Даріуша Завадку та підприємця з Гданська, який був головою польсько-української господарчої палати, Яцека П'єхоту.

Як пише "Gazeta Wyborcza", Новака підозрюють в корупції, відмиванні грошей і керівництві організованим злочинним угрупованням.

Прокуратура повідомляє, що затримання є результатом міжнародного розслідування. У районній прокуратурі Варшави Новаку загрожують 6 обвинувачень, пов’язаних з періодом, коли він відповідав за Укравтодор, пише видання.

У жовтні 2016 року Славомір Новак став виконувачем обов'язків глави Укравтодору та отримав українське громадянство. У вересні 2019 року НАЗК оголосило, що порушило справу у зв'язку з поданням неправдивої декларації Новаком, стверджуючи, що він недооцінив вартість свого автомобіля та приховав кошти на банківських рахунках.

Через два тижні Словомір Новак пішов у відставку, мотивуючи це отриманням нової пропозиції про роботу.

Пізніше Новак виграв справу проти НАЗК у київському суді.