1 0 гал1
Фото6 Артур Абрамів
Львівський фотограф художник Артур Абрамів зазнимкував комету G/2020 F3 NEOWISE - явище, яке можна побачити раз на 6953 роки.

Про це повідомляє "Galnet".

"Мені дуже пощастило, оскільки я живу на території, де мало світлового забруднення. Тож, мені знадобилися необхідна фототехніка та компас. 14 липня ми з дружиною вийшли на дах спостерігати за кометою ще до заходу сонця. Під час заходу сонця комети ще не було видно, тому що сонячне світло повністю затьмарювало її. Проте, вже в 21:30 ми побачили перші прояви цього грандіозного явища. Чим темнішим ставало небо, тим яскравішою ставала комета. Тож неозброєним оком було видно довжелезний хвіст цього небесного айсберга!", - розповідає Артур Абрамів.

1 0 гал2

1 0 гал4

Для того, щоб не пропустити жодного цікавого моменту, митець постійно робив фото на різних фокусних відстанях, витримках і об'єктах. Артур додає: найяскравішою комета була від 22:40 до 23:10.

"Мені вдалося відзняти серію чудових фотографії зміни цього небесного тіла в атмосфері українського пейзажу. На жаль, більшість українців не знають про цю подію, тому мало хто зміг побачити це явище. Унікально що на фотографії помітні 2 хвости: верхні із іонізованого газу та нижній із пилу розпаду комети. Ці хвости мають декілька мільйонів кілометрів! Ми бачили багато дивовижних явищ і за деякий час ми їхали на край світу, проте тут, з даху свого будинку в оптимальний та зручний час ми змогли побачити щось таке дивовижне, що нічим не поступається полярному сяйву", – зазначає фотограф.

1 0 гал5