gjklklllllСуддя не повірив у справжність фоторепортажу із офіційної сторінки мерії у фейсбуці. На фото - масове освячення відділу освіти, де присутні орієнтовно 30 чиновників без масок.

Так, міський голова Самбора Юрій Гамар уникнув штрафу за масове освячення нового відділу освіти. Суддя Самбірського міськрайонного суду Ігор Казан закрив справу проти мера Самбора, зазначивши, що не виявив доказів порушення карантину, а долучене поліцією фото з офіційної сторінки мерії може бути монтажем.

Про це інформує zaxid.net

Про освячення нового відділу освіти Самбірської міськради стало відомо із повідомлення самої мерії у Facebook. Там опублікували цілий фоторепортаж із освячення приміщення, зафіксувавши таким чином кілька очевидних порушень карантину – ніхто із близько 30 учасників події не був одягнутий у маску, окрім цього чиновники явно не дотримувалися дистанції, намагаючись потрапити на колективне фото. Цікаво, що цей допис досі доступний на сторінці мерії Самбора.

Втім, під час розгляду справи у суді Юрій Гамар заявив, що він не був організатором цієї події, а прийшов туди лише як міський голова, і при тому дотримувався всіх карантинних обмежень.

«Свою винуватість заперечив та пояснив, що у його діях відсутній склад адмінправопорушення, оскільки того дня не організовував будь-яких заходів. Щодо відкриття приміщення відділу освіти, то дійсно відвідував особисто це службове приміщення та виключно із дотриманням вимог карантинних правил», – наводяться пояснення мера Самбора у постанові суду.