114890923 3260111837361251 8045504309727248983 n
фото із фейсбук
З таким закликом звернулася на своїй фейсбук-сторінці Ірина Микичак, заступниця міністра охорони здоров'я. На думку чиновниці, через те, що львів'яни достатньо не поінформовані про цей вірус, Львівщина сьогодні серед лідерів загиблих від Covid-19.

"Моя мамочка в реанімації, її підключають до ШВЛ. Татко трохи краще... Якщо ще щось можна зробити, благаю про допомогу!!! Я не можу їх втратити. Господи, я готова для них небо прихилити...", - посадовиця наголошує: такі співчутливі звернення отримує часто. 

Чиновниц впевнена у медиках, які лікують зараз хворих від коронавірусу: "Знаю, що мої друзі-лікарі роблять все можливе і неможливе...Але вже понад 260 людей на Львівшині пішло з життя через підступний вірус...Найбільше серед усіх областей...Серед них знайомі, колеги лікарі...
Вже майже 1000 хворих медиків-це ще один антирекорд області.Кожного дня мені пишуть і дзвонять, просять допомоги. Не спрацьовує ланцюжок сімейний лікар-екстрена допомога-спеціалізований ковідний-стаціонар...Львів'яни не мають інформації, маршрути пацієнтів не розроблені і не працюють".

Ірина Микичак цитує одного свого колегу-лікаря із реанімаційного відділення: "Шаленію, від того, що відбувається. Два паралельні життя. Вони, там безтурботні веселі люди. З масками під носом і на бороді, яким розваги і подорожі важливі. І ми тут, у лікарні, тут, де наше Бергамо. Де стало значно більше важких пацієнтів, які пізно звертаються до лікарів. А пневмонії зараз інші, агресивніші і важчі, ніж це було на початках. Первинка не дає ради, а ми тут на межі..."

Чиновниця родом із Львівщини бачить таке вирішення ситуації: "Вкрай важливо працювати з сімейними лікарями- налагодьте чітку взаємодію і координацію між медзакладами. Організуйте ефективну роботу кол-центру з питань covid. Інформуйте людей, розказуйте, пояснюйте, вчіть. Контролюйте роботу транспорту, торгових центрів і т.д.

Вимагайте дотримуватись простих правил інфекційної безпеки-бо нам з цим вірусом жити до появи вакцини. І нарешті усім: ми подолаємо хворобу лише спільними зусиллями: маски-дистанція-чисті руки.А захворів - звертайся до сімейного лікаря. 

Сьогодні не до жартів - біда чатує біля кожного з нас.

Хтось сумнівається, відчуває себе експертом- рекомендую волонтером в лікарню. Зразу прозрієте...", - резюмує Микичак.