ghjjlllllkkjjg
фото Василя Курія
У Боринському держлісгоспі поблизу сіл Либохора та Карпатське, що на Турківщині, виявили масову незаконну рубку лісу. Про це вчора, 4 серпня, на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив активіст громадського руху “Стоп-Лісоцид” Василь Курій.

За словами активіста, пише Львівська Мануфактура Новин, зловмисники пригортають пеньки тракторами, заливають мазутом та випалюють. Місцеві мешканці б’ють на сполох, однак реакції жодної.

“На території Львівщини діє лісова мафії. До неї входять лісники, правоохоронці, екологи та політики. Вона занадто сильна, щоб малими силами її перемогти. Щодо вирубки у Боринському лісгоспі, то помітно, що лісники трохи налякані. Раніше вони не зачищали сліди своїх злочинів, а зараз вже обливають пеньки мазутом. Але такий результат – це не те, до чого ми йшли. Ще кілька років тому озвучили інформацію про те, що карпатські ліси знищені. Минають роки, але жодних кадрових змін немає. Підхід до господарювання залишається такий самий. Ми їдемо на старому возі зі старою кобилою, а збоку прикрасили це квітами. Кардинальних рішень для того, щоб покращити ситуацію з лісом, на Львівщині не приймали”, – каже Василь Курій.

117242759 1023401011413299 8502099616872723947 o
всі фото Василя Курія
dllas

Зазначимо, керівником Боринського лісгоспу є депутат Львівської обласної ради Михайло Ільницький. Його керівник також депутат Анатолій Дейнека.