nasylstvo1
фото умовне
Протягом шести місяців поточного року на лінію "102" надійшла 101 тисяча викликів з приводу домашнього насильства, - передає "Укрінформ".

Про це повідомила заступник міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко під час презентації освітнього серіалу "Онлайн-інструменти протидії домашньому насильству".

"Кількість викликів на лінію "102" з приводу домашнього насильства за шість місяців цього року перевищує 101 тисячу. Це на 40 відсотків більше у порівнянні з минулим роком", - сказала вона.

Посадовець наголосила, що під час карантину тема домашнього насильства стала ще більш актуальною, оскільки члени сімей постійно перебували вдома у закритому приміщенні.

Водночас у міністерстві пов'язують зростання кількості скарг не із запровадженням карантину, а зі збільшенням поінформованості людей про домашнє насильство і відповідальність за нього.

"Кількість викликів у порівнянні з минулим роком зросла. Це є свідченням збільшення обізнаності людей про домашнє насильство і куди треба звертатися за допомогою.

Ми розуміємо, що чим більше ми будемо проводити інформаційних кампаній, тим більше кількість звернень до поліції зростатиме. Це логічно, оскільки люди стають більш поінформованими про проблеми домашнього насильства", - зазначила Павліченко.