italy
фото умовне
В Україні можлива зміна стратегії боротьби з COVID-19, а саме - збільшення тестування населення, посилення контролю за дотриманням умов самоізоляції та відслідковування можливих контактів.

Про це сьогодні, у понеділок, 10 серпня, під головуванням Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля відбулося позачергове засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Денис Шмигаль зазначив, що, у зв’язку з погіршенням епідемічної ситуації, Уряд запроваджує щоденну роботу державної комісії ТЕБ та НС та посилює заходи контролю за дотриманням правил карантину, що робитимуть відповідні органи й служби. 

Про це інформують на сайті українського Уряду

За словами Прем’єр-міністра, до 15 вересня 2020 року кількість щоденних ПЛР-тестувань має збільшитися до 30 тисяч. Також має бути запроваджена категоризація осіб, що тестуються.

«Нам потрібно обов’язково окремо маркувати тести представників Нацполіції, лікарів, учителів та деяких інших категорій працівників. Так ми зможемо отримати більш детальну статистику та розуміння, в яких категоріях хвороба поширюється швидше», — зазначив Глава Уряду.

Ще одним завданням Уряду, як відзначив Денис Шмигаль, має бути удосконалення так званої системи «Виявлення-тестування-ізоляція-контакти». Зокрема, створення системи відслідковування контактних осіб шляхом опитування.