im дорога КриклійЙдеться про чотири дорожні проекти, які планують збудувати за польські кредити. Наразі вже починається завіз іноземної техніки, пише "Еспресо.Захід".

Дорога Мостиська–Краковець – одна з тих доріг, яку планують реконструювати за польські кошти. 

Вже восени, за підтримки законодавчого корпусу, планується прийняти необхідні зміни до Податкового кодексу і запустити проекти під’їзних доріг до пунктів перетину кордону.

На частині Мостиська–Краковець роботи вже розпочалися. Тут повністю реконструюють дорожнє покриття. На відрізку дороги протяжністю 20 кілометрів велика кількість техніки і там вже прокладають асфальт. Наразі на відрізку реверсний рух і працює лише одна смуга для проїзду. На інший, де ще не прокладене покриття, підлаштована основа для асфальтування і відбувається сам процес.

Також на цих ділянках максимально швидко встановлюватиметься автоматична фото- та відеофіксація. Також - пішохідні переходи і автономне освітлення.

Посадовці обіцяють, що паперові процедури завершилися, і вже з вересня ремонт усіх прикордонних доріг нарешті стартує.

У кінці місяця в Україні вже будуть польські працівники, які розпочнуть активні будівельні роботи на ділянці Яворів – Грушів. У Смільниці також готують документи для отримання дозволу на початок робіт, а на ділянці Нижанковичі–Самбір та Червоноград–Рава-Руська документи очікують на висновки експертизи.

Наразі передбачене фінансування на ремонт 242 кілометрів.

Нагадаємо, наприкінці липня на відрізку дороги Мостиська–Краковець стартував ремонт. Проєкт реалізовує "Служба автомобільних доріг у Львівській області", ЄВРОРЕГІОН "Карпати — Україна" та Підкарпатське управління воєводських доріг за підтримки CBC Programme Польща – Білорусія – Україна, ще з 2016 року.