gospital 022a9
фото Твоє місто
З 17 серпня Львівський обласний госпіталь ветеранів війн та репресованих імені Юрія Липи частково повертається до звичного режиму роботи. Щоправда, в установі проведуть розмежування на зелену та червону (для пацієнтів з COVID-19) зони, аби вберегтися від небезпечних контактів.

Зокрема, відновлять роботу відділення кістково-гнійної хірургії, 1-го ортопедичного, 2-го ортопедичного, хірургічного, урологічного та отоларингологічного відділень.

Про це повідомив директор департаменту охорони здоров’я Орест Чемерис, - йдеться на сайті Львівської облдержадміністрації.

«Ці відділення підготують для надання невідкладних і термінових заходів з надання хірургічної допомоги, якщо внаслідок їх перенесення чи відтермінування існує значний ризик для життя або здоров’я пацієнтів. Госпіталізацію пацієнтів здійснюватимуть, коли вони матимуть ІФА або ПЛР обстеження», - зазначив Орест Чемерис.

Це, насамперед, стосується надання кваліфікованої хірургічної допомоги учасникам, інвалідам антитерористичної операції АТО/ООС, ветеранам війн, інвалідам війн, учасникам бойових дій, членам сімей загиблих (померлих) ветеранів війн та прирівняним до них категорій населення, репресованим, учасникам війн, ліквідаторам аварії на ЧАЕС, дітям війни, учасникам Революції Гідності.

За словами Ореста Чемериса, госпіталь відновлює роботу з дотриманням всіх санітарно-епідеміологічних норм, аби вберегти пацієнтів та медичний персонал від небезпечних контактів. Для госпіталізації вищевказаної категорії пацієнтів розгорнуть додаткове (зелене) приймальне відділення, палати інтенсивної терапії в операційному відділенні та профільних хірургічних відділеннях.