98u7690080496843Водія, який будучи позбавленим прав, свідомо сів за кермо, притягнули до кримінальної відповідальності. Про це повідомляє прес-служба патрульної поліції.

Наприкінці липня Сихівський районний суд міста Львова виніс вирок водієві, який у листопаді минулого року сів за кермо будучи позбавленим прав за нетверезе водіння за рішенням суду і свідомо його порушив.

Раніше, 17 листопада 2019 року патрульні зупинили водія автомобіля Honda Accord на вулиці Хуторівка за порушення правил дорожнього руху. Під час спілкування з 34-річним водієм поліцейські з'ясували, що він позбавлений судом водійського посвідчення за нетверезе керування.

До того ж, наприкінці жовтня притягався за це до відповідальності за ч. 4 ст. 126 (Керування транспортним засобом будучи позбавленим такого права) КУпАП.

Інспектори 3 батальйону повідомили чоловіка, що він не має права сідати за кермо, адже не виконує рішення суду.
А це вже загроза відповідальністі за ст.382 (Невиконання судового рішення) ККУ. Більше того, водій ще й був в стані наркотичного сп'яніння, а пасажир мав речовини схожі на наркотичні. Тоді порушник отримав низку адмінматеріалів.
На місце події викликали слідчо-оперативну, яка зафіксувала факт умисного невиконання рішення суду.

Чоловіка визнали винним у вчиненні кримінального правопорушення і основним покаранням призначили позбавлення волі строком на 1 рік. Однак, оскільки львів'янин визнав вину і раніше не мав судимості, йому дали іспитовий строк 1 рік. За цей час, порушник періодично має з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання. Якщо, тепер вже 35-річний громадянин вчинить за цей час аналогічне порушення, то потрапить за ґрати.