118580528 1282230955452445 2742652264152057227 nОсь така «форма одягу» тепер буде у всіх вчителів району, де оголошена «помаранчева» зона.

Відповідну світлину оприлюднено на сторінці спільноти “Підслухано в Червонограді”.

“На фото викладач нашого технікуму Михайло Репецький”, - зазначається у коментарі до фото.

Зазначимо, що у регіонах «помаранчевого» рівня епідемічної небезпеки педагогам рекомендують викладати навчальну дисципліну у захисних щитках, а в «зеленій» чи «жовтій» зоні потрібно просто дотримуватися необхідної дистанції.

Про це заявили у Міністерстві охорони здоров’я та оприлюднили оновлені правила для навчання в школах під час пандемії після того, як обговорило ці зміни з міжнародними партнерами, а також освітянами.

Також, учням 1-4 класів дозволили пересуватися приміщенням закладу освіти без маски чи респіратора.

Окрім того, дозатори та антисептики мають бути тільки на вході, водночас учні та викладачі мають мити руки після кожного уроку.

Найвищий рівень епідеміологічної небезпеки — в «червоній» зоні, а тому там всі заклади освіти взагалі не відкриватимуть, зазначав головний санлікар Віктор Ляшко. А от на решті території вони працюватимуть.

Переглядають поділ на зони кожні сім днів. Водночас послаблення карантину в «червоній», «помаранчевій» чи «жовтій» зонах може статися не раніше як через 14 днів. Тобто, школа в «червоній» зоні може через деякий час знову запрацювати у звичному режимі.

У «помаранчевій» зоні заклади освіти заборонятимуть відвідувати групами кількістю більш як 20 людей — утім це рішення не стосується дитсадків, шкіл, а також закладів позашкільної та спеціалізованої мистецької освіти.

Іншими словами, школи й дитсадки відвідуватимуть як і у звичайних умовах, а от у закладах вищої освіти (університети, інститути) мають встановити певні обмеження.