9487584783493У селі Бірки на Яворівщині триває будівництво малого групового будинку для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. Днями районний відділ освіти підписав угоду з підрядником на виконання робіт другої черги. На тендері вдалося зекономити понад 320 тисяч гривень з державного бюджету. Знайти тут домівку зможуть десятеро дітей.

IMG 6579“Малий груповий будинок будуємо за кошти держави від 2018 року. Перший етап робіт коштував 5,8 мільйонів гривень. Днями завершилася тендерна процедура другої черги. Її очікувана вартість була майже 4 мільйони. Проте переміг у торгах ТзОВ “Ідеалбуд”. Угоду підписали на 3,6 мільйона гривень. Понад 320 тисяч нам вдалося зекономити за рахунок більшої кількості учасників тендеру. Відкритість і доступність тендерних процедур дозволила нам за останній рік зекономити майже 20% державних коштів”, - каже заступник голови Львівської ОДА Юрій Холод.

IMG 6542Не передбачені державним проєктом закупівля обладнання та підключення електроенергії до МГБ. Ці кроки взяла на себе місцева районна влада. Невдовзі відділ освіти райдержадміністрації має оголосити торги на платформі ProZorro на понад 600 тисяч гривень.

IMG 6612“Малий груповий будинок, який ми будуємо у Бірках, буде першим будинком такого типу у західному регіоні країни і першим в Україні державним МГБ. Він стане ще однією важливою частиною реалізації реформи інтернатів, яка триває в Україні до 2026 року і в якій наша область наразі лідирує за результатами”, - зазначив Юрій Холод.

IMG 6533Керівник Служби у справах дітей Львівської ОДА Володимир Лис каже, що після завершення будівництва тут працюватимуть спеціальні вихователі. Адже мешканцями МГБ мають стати діти-сироти і діти, позбавлені батьківського піклування, які мають особливі потреби, але можуть бути соціалізовані.

“Оскільки на всіх етапах будівництва ми маємо добру співпрацю та співфінансування з місцевою і районною владою, то насамперед до новозбудованого будинку будемо пропонувати дітей з Яворівського району”, - додає Володимир Лис.

IMG 6568IMG 6573