DSC 8396ЛКП «Зелене місто» створило карту розміщення контейнерів для органіки. Тепер усі охочі можуть побачити онлайн, де розміщені найближчі контейнери для окремого збору харчових відходів біля їх будинку.

Про це повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Як розповів директор ЛКП «Зелене місто» Святослав Євтушенко, наразі у Львові в рамках пілотного проекту розміщено 87 окремих баків для органіки, з них 34 — для закладів харчування і торгівлі.

«Якісно сортовану сировину перевізники вивозять окремим автомобілем на компостувальний майданчик, що на вул. Пластовій, 13. Там органіка приблизно за два місяці перетворюється у компост. Для мешканців послуга перероблення органічних відходів є безкоштовною. Вже готове добриво всі охочі можуть взяти безкоштовно для потреб свого господарства. Географія пілотного проекту постійно розширюється», — зазначив Святослав Євтушенко.

Карта тут: https://bit.ly/2ZZriwt

Нагадаємо, цьогоріч у січні у Львові у рамках пілотного проекту розпочала свою роботу станція компостування органічних відходів. Так, львів’яни з початку року мали можливість принести на компостування харчові та садові відходи. У травні стартував пілотний проект із розміщення спеціальних контейнерів для збору органіки біля деяких ОСББ, закладів харчування і торгівлі міста. Географія проекту постійно розширюється.рорр