66975hjjgjkrjglktr
фото ілюстративне
З відповідним зверненням міська влада звернулася до глави українського уряду Дениса Шмигаля, який сьогодні перебуває з візитом у Львові.

Це відбулося на урочистому представленні відреставрованих унікальних пам’яток архітектури в приміщенні головного корпусу «Львівської політехніки». Під час заходу міський голова Андрій Садовий звернувся до Прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля з пропозицією збільшити розмір штрафів за руйнування історичних пам’яток у 100 разів.

«У Львові ми маємо океан мистецтва. Цей океан потребує серйозної підтримки. Я не звертаюсь зараз за грошима, бо розумію, що це проблема. Нас бентежить, що, фактично, відсутні або мінімальні штрафи за руйнування пам’яток архітектури. Якщо людина щось руйнує, з неї максимально можна взяти штраф 1700 грн. Це є смішно. Ми від міської ради подали пропозиції збільшити ці суми у 100 разів. Щоб люди розуміли, якщо є порушення, злочинне руйнування пам’яток архітектури, то має бути покарання. Велике прохання від міста та всієї спільноти людей, які цінують історичну спадщину», — обгрунтував своє прохання до влади мер Львова.