омг
скріншот з відеоролика
Раніше екс-нардеп Богдан Дубневич повідомив про свою участь у виборах на посаду голови Солонківської ОТГ. 28 вересня він опублікував відео-ролик у Фейсбук про жахливий стан доріг в селі Солонка. Віталій Ткачук, діючий голова Солонківської ОТГ, дав відповідь Богдану Дубневичу.

Віталій Ткачук опублікував допис-відповідь Богдану Дубневичу на своїй сторінці у Фейсбук:

"Пане Богдан Дубневич!
Не можу не зреагувати на те, як Ви у своєму ролику майстерно підкреслюєте стан тупикових та окремих доріг с. Солонка, поєднуючи це ще й з тим, за що мене обирали стільки років мої виборці.
Так, я визнаю, що стан доріг по Солонці далеко не ідеальний. Та й зробити багато їх також не було можливості. До створення ОТГ, а точніше до 2015 року, практично в кожному селі району не було відремонтовано ні однієї дороги за кошти сільської ради. Цих коштів просто не було.
Бюджет нам складався зверху, а коштів вистачало тільки на заробітну плату та оплату комунальних послуг. За що ми мали робити дороги? Як Вами було організовано ремонт доріг в с. Зубра ми також знаємо. Ви майстерно перевели сільські комунальні дороги в державні, і за державні кошти, будучи в бюджетному комітеті Верховної Ради, зуміли провести ремонт основних вулиць Зубрянської сільської ради. Честь Вам і хвала. Солонківська сільська рада або будь-яка інша не мала можливості в той час це зробити.
Всі комунальні дороги в Солонці ми зробили за місцеві кошти і без Вашої допомоги.
Важко себе стримувати, щоб не розказати як Ви, будучи депутатом Верховної Ради, “допомагали” Солонці.
Єдине, що у Вас не відбереш, то вміле перерізання стрічки при відкритті спортивного комплексу біля Солонківської школи, до будівницта якого Ви не долучилися зовсім.
Пригадую, Ви тоді навіть похвалили місцеву владу, сказавши “що бачте не вкрали, а могли вкрасти” (от яка у Вас існує логіка).
Потім в рекламному ролику Вашої передвиборчої програми на першому плані було наше футбольне поле, тенісний корт та бігові доріжки, а ще відкриття ФАПу в с. Малечковичі, оновленого Народного дому та Малечківської школи, Вашої елементарної участі там, крім перерізання стрічки, також не було.
Це ж стосується і футбольного поля зі штучним покриттям в с. Малечковичі, де заслуги були зовсім іншої поважної людини. Ви ж при відкритті навіть не знали місцезнаходження цього майданчика.
А Ваші обіцянки щодо фінансування дитячого садка в Солонці та очисних споруд?
Солонка за три роки від Вашого депутатства не отримала ні копійки. Тому, мабуть, і проголосувала так на виборах до Верховної Ради. З Вашою допомогою багато інших проектів по с. Солонці блокувались, так як Ви керували фінансовими потоками.
Всі Ваші обіцянки закінчилися тим, що після необрання депутатом, Ви перереєстрували свою фірму в Городоцький район і бюджет Солонківської сільської ради втратив 4,7 млн. грн. в рік. Ось як Ви дбали про Солонківську ОТГ, а конкретно про село Зубра.
Незважаючи на це, протягом 2018-2020 років Солонківською ОТГ відремонтовано доріг в с. Солонка на суму 27,6 млн. грн. тільки з місцевого бюджету, в с. Зубра – на 19,65 млн. грн., а саме 4,75 млн. грн. з місцевого бюджету. Тільки на дорогу на вул. Лісна, де Ви проживаєте в с. Зубра, витрачено біля 15 млн. грн. державних коштів, які згідно домовленостей при об’єднанні мали розподілятися пропорційно між селами ОТГ. Так Ви тримаєте своє слово!
По Поршнянському старостинському окрузі – відремонтовано доріг на суму 18 млн. грн., де 2,4 млн. грн. – з місцевого бюджету і 15,6 млн. грн.– з державного бюджету на дорогу Поршна- Підсадки.
По Раковецькому старостинському окрузі витрачено 9,2млн. грн.
А ролик, де Ви описуєте наші тупикові і польові дороги. В нас їх дійсно багато, так як с. Солонка більша за с. Зубра втричі. Дійсно, ще багато треба буде зробити.
Догога, якою Ви починали свою екскурсію, а саме по вул. Зубрицьких в с. Солонка, не є основною, проте вже виготовлена проектно-кошторисна документація і в цьому році вона буде відремонтована по новій технології.
Що стосується вул. Бічна Наварійська в с. Солонка, то вона профінансована за рахунок бюджету Солонківської сільської ради, на відміну від Ваших слів, що вона прокладена за рахунок жителів.
Ваші переконання, щодо будівництва вул. Наварійська тільки забудовниками села також не відповідають дійсності. 50% дороги профінансовано сільською радою (а точніше це відрізок дороги від продуктового магазину ФОП Шевчук до автодороги Київ-Чоп).
Крім того, Ви вимагали дофінансувати дану вулицю 1,2 млн. з місцевого бюджету. Хоча таких вимог Ви не ставили до інших доріг, які будувалися в нашому районі.
Чому у Вас завжди була зневага до солонківчан? Ви завжди вважали с. Солонка багатим і що нам не потрібно допомагати.
Тому і приходилось нам без Вашої участі розвивати не тільки Солонку, але й всі села ОТГ. І я думаю, що це тільки початок наших успіхів.
Так що, п. Богдане, не зазіхайте на солонківчан. Вони не такі, як Ви думаєте, щоб повірити у Ваші фантастичні та космічні обіцянки побудувати аж три дитячі садочки та тролейбус до Хоросно.
Щодо вулиці Шевченка, то вона буде заасфальтована в 2021 році після заміни газопроводів та прокладання каналізаційних труб. Це ж стосується і ще багатьох вулиць.
На закінчення: не обіцяйте, ніби знову є в бюджетній комісії при Верховній Раді. Вас туди вже ніколи не допустять, а ми і без Вас, і без Вашої участі реалізуємо ті проекти і плани, які заплановані в 2021-2025 р.р.
А що стосується земель, щодо яких Ви хочете провести ревізію з новим депутатським складом , то давайте разом подивимося на мою декларацію і Вашу.
Тоді, я думаю, що і мешканці с. Зубра мають зробити відповідні висновки чому їхнє село не розвивається в економічному плані, чому його бюджет становить тільки 20% від загального і яка в тому Ваша участь і зроблять висновки хто з нас “феодал”, як Ви мене нещодавно назвали перед громадою села Зубра.
Ви всі ці роки тільки накопичували свої земельні запаси, комерційні ділянки, і не давали можливості іншим підприємцям і бізнесменам розвиватись та створювати нові робочі місця, а відповідно своїми податками наповнювати бюджет громади.
Ваша позиція нам зрозуміла. Лозунг «І словом і ділом» нічого спільного з реальністю не має. Тому кожному буде дана оцінка нашими виборцями".