3335-річний житель міста Івано-Франківськ побив свого земляка, також мешканця Івано-Франківської області, та відібрав у нього цінні речі і гроші на загальну суму близько 120 тисяч гривень. За скоєне зловмиснику загрожує до шести років позбавлення волі.

30 вересня, близько 15.30, під час відпрацювання території поблизу Головного залізничного вокзалу у Львові, оперативники карного розшуку Залізничного відділу поліції побачили, як на вулиці Городоцькій один чоловік наздоганяє іншого. Про це повідомила пресслужба поліції Львівської області. 

Спільно з патрульними поліцейськими правоохоронці зупинили обох для встановлення осіб та з’ясували, що кількома хвилинами раніше втікач, 35-річний житель міста Івано-Франківськ, наніс другому чоловіку удари кастетом, відібрав у нього планшет «Самсунг» та гроші у сумі 3500 євро, після чого почав тікати, а потерпілий – 52-річний мешканець Івано-Франківської області - побіг за ним.

Речові докази (кастет, викрадені речі та гроші) поліцейські у зловмисника вилучили.

За фактом слідчі Залізничного відділу поліції за процесуального керівництва Львівської місцевої прокуратури № 2 відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст. 186 (грабіж, поєднаний з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров'я потерпілого, або з погрозою застосування такого насильства, або вчинений повторно, або за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання - позбавлення волі на строк від чотирьох до шести років.

Проводяться слідчі дії, правоохоронці встановлюють всі обставини події.

Досудове розслідування триває.