120883263 656047821994068 6308253089514645684 nМаксим Козицький, який у лютому очолив Львівську ОДА, зараз є першим номером у списку президентської партії «Слуга Народу» до Львівської обласної ради. Так починається політична та управлінська кар’єра донедавна керівника великої компанії з сектору «зеленої» енергетики. Відтак питання, навіщо лишати успішний бізнес заради чиновницької та політичної кар’єри, цікавило багатьох. Очільник Львівської ОДА відповів на нього в інтерв’ю телеканалу «ПравдаТУТ».

«Я вважаю, що мені моя держава Україна дала все: вона мені дала сім’ю, батьків, родичів, землю, освіту, медицину… Я себе тут повністю реалізував, у мене тут є діти й дружина, я себе тут повністю комфортно почуваю. І вважаю, що кожен з нас має подумати, а що ми можемо віддати державі? Тож мені справді захотілося спробувати віддати щось державі й допомогти реалізувати ті речі, яких я досягнув у приватному бізнесі, масштабувати цей процес. І я із задоволенням це зараз роблю», – відповів Максим Козицький.

Нагадаємо, Максим Козицький очолює Львівську ОДА з 5 лютого 2020 року. До того моменту понад 10 років керував компанією «Еко-Оптіма», що займається виробництвом екологічної електроенергії з відновлювальних джерел. За основним фахом Козицький – лікар, адже є магістром медицини Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького, кілька років він навіть працював інтерном-хірургом. Також здобув вищу освіту з менеджменту організацій (Києво-Могилянська академія) та є спеціалістом з обліку та аудиту (ЛНУ ім. Івана Франка).

За час головування у ЛОДА найважливішими досягненнями, як він сам зазначив, вважає успішну боротьбу регіону з пандемією, реалізацію інфраструктурних проєктів за національною програмою «Велике будівництво», наближення медичних послуг до мешканців сіл тощо.