9bcd8be8a1b93f1eУ Львові відбувся аукціон із продажу картин та скульптур дітей, які живуть у дитбудинках сімейного типу. Під час заходу вдалося зібрати 135 тисяч гривень для проведення артмайстерок, розповіла керівниця Благодійного Фонду "Рідні" Мар'яна Романяк.

На аукціоні презентували роботи дітей, які живуть у інтернатах або будинках сімейного типу. Створювати картину та скульптури їм допомагали митці. Усе це робили під час артпроєкту "Споріднені" від БФ "Рідні", пише "Суспільне"

Як розповіла Мар'яна Романяк, на "гучному" аукціоні представили 12 робіт дітей та художників, а також 7 робіт, які створили самі художники. Їх можна було побачити на "тихому аукціоні".

"На "гучному" аукціоні ми зібрали 196 500 гривень, з них 50% йде дітям і 50% на створення арт-майстерок для соціального центру та для дітей при ліцеї "Просвіта". На тихому аукціоні (коли люди підходили і писали свою ціну на аркуші) ми зібрали 157 тисяч гривень. З них частину грошей також буде передано для майстерок", - сказала Мар'яна Романяк.7520d3bdfa72fe56