sanatorij kristall truskavets 34 1280x720
фото ілюстративне
З огляду на вчорашні події не лише у Трускавецькій мерії були правоохоронці. На сайті СБУ, на який посилається мер Трускавця вказано, що документи оглядались у багатьох інших державних установах, проте керівники цих підприємств жодним чином не прореагували на це так активно та дивно, як пан Кульчинський. У зверненні мера до керівництва влади лунають вислови про заказні обшуки, анти піар його передвиборчої кампанії та політичний тиск.

Аналізуючи статтю «СБУ попередила знищення комерсантами унікальної екології курортного Трускавця» на сайті спецслужби немає жодної згадки про мера, його діяльність чи бездіяльність. 

Стаття дає відомості про комерційні структури, які своєю бездіяльністю занедбали інженерні споруди, а також порушували порядок використання і охорони надр, що призвело до забруднення родовищ, а експлуатацію низки цілющих свердловин типу «Нафтуся» було припинено.

Зокрема, як зазначено в публікації, правоохоронці наразі планують перевірити причетність до протиправної діяльності посадовців Трускавецької міськради та інших державних структур, тому що за попередніми даними слідства, є інформація, що чиновники вносили завідомо неправдиві дані до звітних документів щодо користування надрами і умисно занижували обсяги спеціального водокористування.

Розпочато досудове слідство за ст. 242 (порушення правил охорони вод) 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

До слова, курорт Трускавець переживає зараз складні часи – «розбазарена» комунальна власність, занепад інфраструктури, колосальна безробітність мешканців Трускавця. Це важливі стратегічні питання, які потрібно вирішувати, складати план дій та втілювати в життя.

Як показують реалії, більшість з кандидатів в передвиборчих перегонах забувають про порядність. Для них чорний піар це також піар, тому зовсім не дивно, що таким інструментом скористався мер Трускавця. Розглядаючи дану ситуацію ми спостерігаємо, як Андрій Кульчинський повністю заполітизував подію, і висвітлив щоденну роботу правоохоронців, як щось на кшталт політичного утиску його як кандидата в мери.