medОдразу з декількома важкими патрологіями новонароджену дівчинку госпіталізували до Львівського ОХМАТДИТу. Там спільно з лікарями Львівської міської клінічної лікарні її було обстежено і, попри ризики, вирішили прооперувати. Про це повідомляє ПравдаТут.

“До нас госпіталізована дівчинка, яка була переведена з реанімації новонароджених ОХМАТДИТу з черепно-мозковою грижею. Їй було 10 днів. Окрім цього, дитина мала супутню нейрохірургічну, кардіохірургічну патології, тобто важку ваду серця“, – зазначив дитячий нейрохірург Львівської міської дитячої клінічної лікарні Тарас Микитин.

Зазначимо, що з черепно-мозковими грижами у Львівській міській дитячій лікарні зустрічаються не вперше. За рік буває близько 5 дітей з такими патологіями.

Ризики були через важку патологію серця.

“Ризики були, перш за все, анестезіологічні, бо проведення анестезії ускладнювалося вадою самого серця. Але наші фахівці дуже грамотні й провели все так, як воно має бути“, – додав медик.

Понад годину лікарі оперували дівчинку. Попри наявні ускладнення операція пройшла успішно.

“Наразі стан дитини стабільний, враховуючи супутній розвиток серця. Завдяки нашій великій команді ми впоралися з цією задачею“, – повідомила дитяча лікарка-анестезіолог Львівської міської дитячої клінічної лікарні Катерина Свідняк.

За словами дитячого нейрохірурга, наразі на дитину ще чекає багато роботи зі сторони кардіохірургії. Малюк потребує ще не однієї операції, що потребує щонайменше 3 етапів. Ще деякий час дівчинка перебуватиме у реанімації, та згодом її переведуть на спільне перебування з мамою.