122338031 808703139884783 6433325392274246232 nНа минулих місцевих виборчих кампаніях громадяни чули від кандидатів на міських голів та претендентів до міських і обласних рад обіцянки про європейські дороги, найвищі стандарти життя і золоті гори в буквальному сенсі, навіть незважаючи на те, що місцева влада часто не мала повноважень здійснювати такі перетворення. 

 
Кожен стовп був заклеєний обличчями кандидатів, які закликали вибрати саме їх. Чимало з них просиділи у місцевих органах влади далеко не одну каденцію. Але чи багато з депутатів місцевих рад, після виборів, хоча б прозвітували про свою роботу чи зроблені справи?
Питання навіть не риторичне, адже більшість українців знають, що відповідь на це питання – негативна.
Сьогодні, ті самі старі політики, які роками і, навіть десятиліттями, збагачувалися за рахунок місцевої громади, знову балотуються до міських та обласних рад, щоб продовжувати свою попередню безплідну для мешканців політику. Натомість, будь-які нові обличчя в політиці ці багаторічні чиновники обзивають «дилетантами» і «непрофесіоналами», намагаючись, таким чином, зберегти й на наступні роки своє монопольне становище в органах влади. Мовляв, – лише «міцні господарники» можуть вирішувати справи місцевих громад, в той час, як народ позбавляють участі в місцевому самоврядуванні та можливостей змінити на краще життя свого міста, району чи області.
На відміну від інших політичних сил, президентська партія «Слуга Народу» досі не мала жодної своєї людини на посаді в місцевих радах і жодного свого мера міста. Абсолютна більшість членів партії «Слуга Народу» ніколи раніше не були в політиці, як і не мали досвіду перебування у лавах інших партій. Партія «Слуга Народу» на Львівщині володіє найчистішою політичною біографією і ніколи не перебувала в епіцентрі жодних політичних скандалів. А незаплямованість в українській політиці – одна з найрідкісніших чеснот, якою далеко не кожна партія може похвалитися. Це робить президентську політичну силу на Львівщині унікальною та не схожою на інших.
Президентська команда, яку веде до Львівської облради Максим Козицький, складається не просто з нових у місцевих політиці облич, але – з фахівців, котрі стали професіоналами своєї галузі, ніколи до цього не будучи у владі. Підприємці-інноватори, громадські активісти, вчителі та медики, які сьогодні борються з пандемією коронавірусу – ось хто представляє в нашій області команду Максима Козицького.122382701 698874544056767 4591761454283273291 n
До того ж, в списках партії «Слуга Народу» на Львівщині йде найбільше представників молоді, та й сама президентська партія має імідж політичної сили, яка найбільше дбає про розвиток та захист інтересів молодого покоління українців. А це означає, що партія націлена на майбутнє та всерйоз дбає про перспективу розвитку громад.
Поки інші партії лише розповідають про патріотизм та захист України, саме в списках партії «Слуга Народу» до Львівської обласної та міської рад йде найбільше військових, і зокрема – учасників АТО. Пройшовши війну, ці люди звикли не на словах, а на ділі любити свою країну та громаду, за яку проливали свою кров на Донбасі.
Більше того, поки інші партії лише говорять про демократію, президентська політична сила першою впроваджує європейські практики партійної демократії. Однією з найбільших демократичних ініціатив партії «Слуга Народу» стали праймеріз – попередні внутрішньопартійні вибори кандидата на посаду міського голови.
Поки в інших партіях рішення приймаються вузьким колом партійних керівників, а то й – столичного партійного начальства, які «зверху» призначають делегатів від партії, тоді як рядовим партійцям відводиться роль статистів, які слухняно піднімають руки, у партії «Слуга Народу» внутрішньопартійна демократія здійснюється на рівних засадах. Навіть опоненти та незалежні експерти-політологи зауважують, що серед усіх партій, лише «Слуга Народу» провела внутрішньопартійні праймеріз на місцевих виборах. А це означає, що в нашій області з’явилася партія європейського типу, політика якої, формується шляхом демократичної участі та можливості впливу на прийняття рішень кожного небайдужого активіста.
Місцеві вибори 25 жовтня для Львівщини – це вибір між економічним розвитком області та популізмом, між новими і чесними фахівцями, та старими і корумпованими чиновниками, які ніяк не можуть відірватися від владного «корита».
І Твій голос 25 жовтня – стане не лише останнім ударом по системі старої безвідповідальної місцевої політики, але й першим кроком до формування громад європейського типу на Львівщині.
На правах реклами.