snapshot
скріншот із відеосюжету
Значна кількість вулиць в центрі та на околицях Дрогобича залишаються в аварійному стані. Місцева влада «заморозила» частину об’єктів, на яких вже проводилися ремонтні роботи. При цьому кошти міського бюджету в передвиборчий рік спрямували на інші об’єкти, які стали частиною політичної агітації за чинного міського голову Тараса Кучму.

Один з прикладів такої безвідповідальності та безгосподарності команди мера — вулиця Маркіяна Шашкевича, що в кількох хвилинах від дрогобицької ратуші.

Ремонт вулиці розпочався у листопаді 2019 року та мав скінчитися ще у липні 2020 року. Визначений тендерним комітетом підрядник – ТзОВ «Брати» – значну частину робіт виконав, у тому числі власним коштом. А міська рада гроші, виділені на ремонт вул. Шашкевича, перекинула на інші об’єкти, ремонт яких не був запланований цьогоріч. Тим часом борг міськради перед підприємством, якщо враховувати також заборгованості по інших роботах, сягнув майже мільйона гривень.

Місцеві жителі жаліються, що дорога по вулиці Шашкевича у жахливому стані, і немає можливості безпечно нею пересуватися. Люди звернулися до журналістів, адже самотужки на місцевому рівні достукатися до чиновників не вдається.

ВІДЕО

Керівник Департаменту міського господарства Дрогобицької міської ради Роман Москалик навідріз відмовився спілкуватися з журналістами і пояснити, чому «заморожене» фінансування вулиці Шашкевича, куди ділися виділені на об’єкт гроші і коли, зрештою, роботи буде завершено.

Водночас власник підприємства «Брати» Андрій Веселий вбачає у діях дрогобицьких чиновників упереджене ставлення до об’єктів, де його підприємство виступає підрядною організацією. Крім того, через мільйонний борг міськради підприємство позбавлене можливості нормально здійснювати господарську діяльність. А зупинка робіт по вул. Шашкевича призводить до руйнування дороги, а також наражає мешканців вулиці на небезпеку.