439485948694У ніч на п’ятницю, 20 листопада, двоє новообраних місцевих депутатів від «Європейської солідарності» Микола Пущак та Андрій Жидачек на позашляховику Mercedes G 500 намагалися заїхати по сходах у під’їзд багатоповерхівки на околиці Пустомитів, повідомляє Zaxid.net.

Журналістам вдалося отримати записи з камер відеоспостереження, що встановлені в цьому будинку. З'ясувалось, що у цьому будинку живе Андрій Жидачек.

Близько 00:10 у будинок №2 на вул. Радоцинській у Пустомитах позашляховик Mercedes Gelandewagen виїхав на сходи, які ведуть до входу багатоповерхівки. На передньому пасажирському місці сидів депутат від «ЄС» до Пустомитівської міської ради Андрій Жидачек.

Спроби заїхати на Mercedes G 500 в під’їзд потрапили на камери відеоспостереження, які встановленні по периметру будинку. На записі видно, що у двір багатоповерхівки заїжджає авто, минає парковку і на кілька хвилин зупиняється перед входом до під'їзду. Через деякий час автомобіль рушає з місця і починає їхати до дверей під'їзду по сходах. З другої спроби машині вдалося піднятися сходами на ґанок будинку. Кілька хвилин депутати сиділи в авто, а потім заднім ходом спустилися назад.

За кілька хвилин з авто вийшли Андрій Жидачек та ще двоє чоловіків. Один з них зняв з машини реєстраційні номери. Далі вони певний час спілкувалися біля автомобіля. Потім двоє чоловіків поїхали, а Андрій Жидачек зайшов у будинок. Судячи з поведінки чоловіків, вони, ймовірно, перебували у дуже нетверезому стані.

За інформацією Zaxid.net, Жидачек винаймає квартиру у цій багатоповерхівці.

Журналісти поспілкувалися з мешканцями будинку, однак ніхто з них не захотів обговорювати нічний інцидент відкрито. На правах анонімності один з мешканців розповів, що окрім Андрія Жидачека, в автомобілі був його однопартієць, депутат місцевої ради Солонківської ОТГ Микола Пущак. Жидачек вже зв'язався з мешканцями та визнав свою провину. Він пообіцяв відновити знищені сходи, а також придбати п'ять вогнегасників або камери спостереження як моральну компенсацію за збитки, відтак мешканці до поліції заяв не писали.

Сам Микола Пущак заперечив свою причетність до нічного інциденту в Пустомитах. «Я не розумію, про що йдеться», – сказав він журналістці. Разом з тим  з'ясувалось, що автомобіль Mercedes G 500 з державною реєстрацією ВС0900ВС зареєстрований на Пущак Любов Михайлівну 1958 року народження, родичку депутата.

А от Жидачек оприлюднив повідомлення стосовно нічного інциденту в Facebook. Він каже, що за кермом був водій Пущака та він сам захотів виїхати на сходи. Тим часом депутати нібито просили і забороняли водію це робити, а той не послухав.

Новообрані політики заявили на водія в поліцію, а Жидачек вже передав кошти на відновлення пошкодженого майна будинку.

Під цим повідомленням написав заступник глави МВС Геращенко: "Вас, двох депутатів, сім’я одного з котрих є власником авто, водій не послухався?! Цікаво. що ж ви за народні обранці, яких навіть власний водій не слухається?".

Зазначимо, 36-річний Микола Пущак раніше був головою Жирівської сільради, що входить до складу Солонківської ОТГ. На місцевих виборах у 2020 році він планував балотуватися від «ЄС» на посаду голови Солонківської ОТГ і навіть уже встановив кілька рекламних білбордів. Одак пізніше Пущак публічного підтримав іншого кандидата – Богдана Дубневича, який в результаті і переміг. Сам Микола Пущак став депутатом ради Солонківської ОТГ. За даними Zaxid.net, його планують обрати заступником голови Солонківської ОТГ Богдана Дубневича.

У 2016 році Пустомитівський районний суд оштрафував Миколу Пущака за те, що він їхав п’яним за кермом свого автомобіля Mercedes-Benz GL450 у центрі Львова. В декларації Микола Пущака вказано, що в нього та дружини є чотири автомобілі Mercedes, але серед них немає Mercedes Gelandewagen, за кермом якого він був вночі 20 листопада. Цікаво, що всі автомобілі Пущака мають одинакові реєстраційні номери, відрізняються лише літери.

У червні 2020 року Микола Пущак побився з колишнім солдатом Нацгвардії Ярославом Біликом та його братом. Цікаво, що на допомогу Пущаку тоді приїхали чоловіки на Mercedes Gelandewagen. Він назвав їх своїми знайомими.

33-річний Андрій Жидачек пройшов у Пустомитівську міську раду від партії «Європейська солідарність». До цього він був секретарем Пустомитівської міськради. Торік після появи у соцмережах фото його неправильно припаркованого автомобіля, Андрій Жидачек заявив сам на себе в поліцію і сплатив штраф.