1605953991 613x321.72237723214 3 0Сьогодні, 21 листопада, Україна відзначає День гідності та свободи. Саме в цей день сім років тому розпочалась Революція Гідності. Тож сьогодні у Львові вшанували полеглих на Майдані та усіх борців за волю України. На полі почесних поховань № 67 Личаківського кладовища небайдужі поклали квіти до могил Героїв, запалили лампадки і спільно помолились поминальну панахиду.

Долучився до заходів і міський голова Львова Андрій Садовий, представники обласної влади, українські військові, представники духівництва та громадськість поклали квіти до могил загиблих під час Революції Гідності борців за волю України, похованих на полі почесних поховань № 67.

10 1605954005 3648x2432 1 0«Революційні події 2013-2014 років продемонстрували силу духу українського суспільства. Ми з великим болем згадуємо їх. 20 мешканців нашої області стали небесним військом Героїв, понад дві сотні постраждали. Деякі із Героїв Небесної Сотні поховані на Личаківському кладовищі, це – Володимир Бойків, Юрій Вербицький, Андрій Дигдалович, Богдан Ільків. Сьогодні також вшанували пам'ять Героїв України – генерал-майора Сергія Кульчицького та полковника Андрія Соколенка. Всі вони поклали найцінніше – життя, за бажання мати власну гідність, свободу та прагнення жити у власній незалежній державі. Їх подвиг став переломним в історії України та в нашій пам’яті назавжди залишиться прикладом національної єдності та духовної перемоги», - зазначив голова Львівської ОДА Максим Козицький.

Молитву за Героями очолив владика Степан Сус, єпископ Курії Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ.

KHN 5328"Кожного разу, коли ми роздумуємо над подіями Революції Гідності, перед нами постає два дуже важливих поняття. Перше — це наша з вами здатність, наші вміння і бажання змінювати цей світ. Змінювати нашу країну, змінювати себе особисто, відмовитися від імітації і прикриття гаслами Майдану задля власних інтересів. Але справді старатися жити тими важливими постулатами для того, щоби наше серце, наше життя і світ довкола нас ставав кращим, іншим. А друге — це якість, тому що ми з вами завжди хочемо якісного життя, якісних стосунків, справжніх, хочемо, щоби світ довкола нас був справжнім, щирим, щоби тоді, коли хтось бере на себе відповідальність, правді відповідав за все те, що обіцяє. І напевно, гортаючи ці роки від часів Майдану, ми з вами ще раз і ще раз переконуємося, які ми є різні, скільки перед нами стоїть нових викликів. Ще не в кожному серці українця відбувся Майдан і Революція Гідності. Ще багато українців потребують справді хорошого прикладу, вміння повірити у те, що цей світ і це життя можна змінити, якщо працювати і бути чесним, якщо шанувати пам’ять Героїв і брати на себе відповідальність.

Бажаю усім нам жити гідно, докладати всіх зусиль для того, щоби наша країна і світ довкола нас ставав іншим, кращим, не таким, як був колись. Нехай Бог нам всім допомагає у цьому", — зазначив владика Степан Сус, єпископ Курії Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ.

KHN 52714 1605953999 3648x2432 1 0