79 main v1593074203Голова Патрульної поліції Євгеній Жуков розповів, як за п’ять років зросли зарплати його підлеглих, і скільки вони тепер заробляють. За його словами, в містах з населенням менше 1 млн людей мінімальна зарплата патрульного поліцейського 11,2 тисячі гривень, пише НВ.

«І далі вже по наростаючій. У співробітника спецпідрозділу ТОР (Тактика оперативного реагування) — 13,4 тис. грн. Відповідно в мільйонниках (Одеса, Дніпро, Харків) і Львові у рядового співробітника — 13,2 тис. грн, у молодшого поліцейського складу ТОР — 15,4 тис. грн. У Києві відповідно — 14,5 тис. грн і 16,5 тис. грн», — повідомив голова Патрульної поліції.

Жуков зазначив, що патрульним вже тричі піднімали зарплату. Крім зарплати, патрульний може отримати премію у розмірі 1 тсячі гривень, якщо повідомить про спробу дати йому хабар. Таких премій може бути кілька за місяць. Преміальні за порятунок людського життя становлять 5 тисяч гривень.

Жуков також розповів, що голова патрульної поліції Києва Юрій Зозуля отримує 28 тисяч гривень зарплати, начальник патрульної поліції міста-мільйонника — 26 тисяч гривень, а начальник патрульної поліції меншого міста — 23 тисячі гривень.

Жуков додав, що раніше начальники управлінь патрульної поліції міст отримували 15−16 тисяч гривень зарплати.

Нагадаємо, у 2015 році, коли патрульна поліція тільки була створена, мінімальна зарплата патрульного поліцейського складала 8 тисяч гривень.