0b5521302e1c5d88dc5a28e527132da8Дорожньо-транспортна пригода сталась 11 січня близько сьомої години ранку на автодорозі «Західний обхід Львова» неподалік села Скнилів Пустомитівського району.

Як попередньо встановили правоохоронці, водій рейсового автобуса, 47-річний мешканець Миколаївського району, здійснив наїзд на пішохода, 23-річного місцевого жителя, який переходив проїзну частину в непризначеному місці.

Внаслідок наїзду чоловік отримав тілесні ушкодження та був госпіталізований. Окрім того, медики діагностували у пацієнта алкогольне сп’яніння.

За фактом слідчі Пустомитівського відділу поліції, за процесуального керівництва Львівської місцевої прокуратури №3, відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкцією статті – до трьох років обмеження волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Проводиться досудове розслідування.

Поліцейські Львівщини нагадують – Правила дорожнього руху розповсюджуються як на водіїв, так і на пішоходів.

Ось деякі з них:

4.7. Пішоходи повинні переходити проїзну частину по пішохідних переходах, у тому числі підземних і надземних, а у разі їх відсутності — на перехрестях по лініях тротуарів або узбіч.
4.8. Якщо в зоні видимості немає переходу або перехрестя, а дорога має не більше трьох смуг руху для обох його напрямків, дозволяється переходити її під прямим кутом до краю проїзної частини в місцях, де дорогу добре видно в обидва боки, і лише після того, як пішохід упевниться у відсутності небезпеки.
4.14. Пішоходам забороняється:
а) виходити на проїзну частину, не впевнившись у відсутності небезпеки для себе та інших учасників руху;
б) раптово виходити, вибігати на проїзну частину, в тому числі на пішохідний перехід.